Ziua Mondială a Femeii din Mediul Rural - Octombrie 2011

Fundaţia Umanistă Dr. Mioara Mincu a organizat marţi 25 Octombrie a.c., în comuna dâmboviţeană Conţeşti, cu sprijinul Primăriei şi al Şcolii Cu Clasele I-VIII „Dr. Mioara Mincu”, o sărbătoare închinată femeii din mediul rural. Cu această ocazie, Doamnei Elena Slaniceanu, fiică a comuniei Conţeşti, care pe 29 octombrie 2011 va împlini vârsta de 100 de ani, a primit din partea Primarului Comunei Conţeşti, dl. Marian Alexandru, titlul de Membru de Onoare al comunităţii. În deschiderea evenimentului dedicat ţărăncii române, elevii Şcolii cu Clasele I-VIII “Dr. Mioara Mincu” din Conţeşti, au susţinut câteva momente artistice încântătoare, pe tema toamnei. “După ce i-am văzut pe aceşti copii minunaţi ai satului, avem speranţa că peste 20-30 de ani vitorul va fi mai bun decât prezentul”, a spus dl. Alexandru Ioan Mincu, Preşedinte al Consiliului Director al Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu.

Citeste mai multe aici

 

O zi specială la Conțești - 9 Februarie 2011

Ziua de 9 Februarie a început mai devreme decât celelalte zile ale săptămânii. La 9.30 eram deja în Conţeşti. Razele luminoase ale soarelui au înmuiat pentru prima oară după multe zile frigul uscat şi aspru al iernii şi ceva din strălucirea lor a ajuns şi-n privirile noastre. Asta şi pentru că în acea zi de miercuri am sărbătorit împreună cu profesorii şi elevii şcolii comunei dâmboviţene împlinirea a 2 ani de activitate a Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu. Doi ani în care, prin fiecare din acţiunile sale, Fundaţia a transmis mesajul său de educator pentru sănătate al societăţii româneşti, continuând lupta pe care Doamna Doctor Mioara Mincu a dus-o de-a lungul întregii sale vieţi nu doar în saloanele spitalului ci şi pe tărâmul şcolii, al artelor sau meşteşugurilor, al tradiţiilor satului, de care nu s-a îndepărtat niciodată.

Citeste mai multe aici

 

Saptamana Educatiei Globale - Noiembrie 2010

In cadrul Saptamanii Educatiei Globale, Fundatia Umanista Dr.Mioara Mincu a organizat in parteneriat cu Scolile comunei Contesti, in data de 19 Noiembrie 2010, seminarul cu tema ”Sa spunem NU violentei”. Evenimentul din cadrul programului global de educatie se subscrie perfect obiectivelor fundatiei, de a investi in formarea tinerei generatii. Evenimentul a gazduit spectacolul copiilor Scolii generale clasele I - VIII din Contesti, ce poarta din decembrie 2010 numele ”Dr. Mioara Mincu”, si un seminar dedicat formarii cadrelor didactice.

Saptamana Educatiei Mondiale este primul dintr-un set de evenimente ce au loc la nivelul mai multor state ale lumii. Acestea debuteaza in fiecare an in cea de-a treia saptamana din noiembrie si se pot desfasura pana in martie 2011, rolul acestor evenimente fiind acela de formare a unei baze comune, la nivel mondial, de cunostiinte, aptitudini si deprinderi care sa permita o mai buna integrare si transformare a tinerilor din cetatenii unei tari in cetateni mondiali.

Citeste mai mullte aici

 

Ziua Mondială a Femeii din Mediul Rural - Octombrie 2010

15 Octombrie 2010 a fost o zi de mare freamat pentru Bucuresti si tara. Strazile centrale ale capitalei si stirile s-au blocat cu greva generala a finantistilor la care, mai nehotarati, s-au alaturat si o parte din profesori. Cati dintre noi si-au mai adus aminte insa ca ziua de 15 Octombrie este dedicata sarbatoririi femeii din mediul rural? Si nu doar in Romania, ci la nivel mondial!
La numai 40 de km de capitala, in comuna Damboviteana Contesti, aceeasi zi insorita de 15 Octombrie a fost traita ca pe un festival al toamnei, cu must si preparate culinare taranesti, concursuri gastronomice, cantec si joc. In zona, sarbatorirea Zilei Mondiale a Femeii din Mediul Rural a devenit deja o traditie, pe care oamenii satului o asteapta cu drag. Se implinesc 10 ani de cand doamna dr. Mioara Mincu, ca fiica a acestui loc si in calitate de fondatoare a Confederatiei Nationale a Femeilor din Romania, a organizat pentru prima data o manifestare care sa le aminteasca localnicilor de frumusetea traditiilor si necesitatea perpetuarii lor si totodata a adus in lumina smerenia si harnicia femeii de la tara, cu rolurile ei majore de mama, lucratoare si educatoare.

Citeste mai multe aici